Poola riigiprokuratuuri organiseeritud kuritegevuse ja korruptsiooni osakonna Masoovia haru prokurör esitas kinnipeetule süüdistuse spionaažis Venemaa eriteenistuste heaks Poola huvide vastu. Süüdimõistmisel on kuritegu karistatav kuni kümneaastase vangistusega, teatas prokuratuur.

Uurimise käigus otsiti läbi Janusz N.-i elukoht ja temaga seotud isikute kontorid. Konfiskeeriti raha 300 000 zloti (66 900 euro) väärtuses ja suur kogus andmekandjaid.

Kohus otsustas Janusz N.-i kolmeks kuuks vahi alla jätta.

Uurimise käigus tegi prokurör kindlaks, et kahtlusalune tegutses Venemaa heaks. Tema tegevus intensiivistus pärast seda, kui tema kaasosaline varem spionaažis kahtlustatuna kinni peeti. Janusz N. püüdis Vene luure ülesandel luua kontakte Poola ja välismaa poliitikutega, sealhulgas nendega, kes töötavad Euroopa Parlamendis. Kahtlusalune tegutses Poolas, Euroopa Liidus ja teistes riikides. Tegevus oli osa Venemaa propaganda- ja desinformatsiooniprojektidest, mille eesmärk oli nõrgestada Poola positsiooni Euroopa Liidus ja rahvusvahelisel areenil, teatas prokuratuur.

Poola uudisteagentuuri PAP andmetel on Janusz N. suure uudisteajakirja Wprost endine ajakirjanik.