Uuringust selgub, et FSB töötajad hakkasid Bõkovit jälitama vähemalt aasta enne mürgitamist. Üks esimesi jälitamisepisoode leidis aset 2018. aasta mais, kui kirjanik lendas Moskvast Ufasse, kus pidas loengu. Uuringu autorid selgitasid välja, et koos Bõkoviga lendasid FSB 2. teenistuse ohvitserid Vladimir Panjajev, kellel oli passis oma nimi, ja Valeri Suhharev, kellel oli pass Nikolai Gorohhovi nimele, vahendab Dožd.

Ajakirjanikud selgitasid välja, et Bõkovit üritati mürgitada 2019. aasta 13. aprillil Novosibirskis, kus ta luges teksti Venemaa totaalse etteütluse raames. Kirjanik saabus sama päeva hommikul koos naise Jekaterina Kevhišviliga lennukiga Novosibirskisse ja asus elama hotelli Domina, kus olid toa broneerinud ürituse korraldajad. Selleks hetkeks viibisid linnas juba ka ohvitser Panjajev ja NII-2 töötaja Ivan Ossipov, kinnitatakse uuringus.

Totaalne etteütlus toimus 13. aprillil kinos Pobeda. Bõkov saabus sinna mõni tund pärast hotelli registreerumist. „Mürgitajaid võis rahustada see, et etteütlus kanti üle otse-eetris, mistõttu ei pidanud nad tegema mingeid pingutusi, et veenduda, et nii Dmitri kui ka Jekaterina viibivad saalis, mis tähendab, et numbrituba on tühi,” öeldakse uuringus.

Mürk kanti The Insideri ja Bellingcati andmetel arvatavati Bõkovi rõivastele, kui teda hotellis ei olnud. Ajakirjanikud oletavad, et järgmisel kahel päeval, 14. ja 15. aprillil, ei kandnud kirjanik neid rõivaid, millele oli mürki kantud, ja tundis end normaalselt. 16. aprillil hakkas aga kirjanikul halb enne lendu Ufasse, kus tal pidi olema avalik loeng.

Bõkovil olid Navalnõiga sarnased sümptomid. Ta oksendas, tal oli raske hingata ja ta kattus suurte higipiiskadega. Aeg-ajalt ta „lülitus välja” – sulges silmad ja langetas pea – aga täielikult teadvust ei kaotanud ja reageeris jutule, öeldakse uuringus.

Pärast haiglasse toimetamist viidi Bõkov kunstlikku koomasse ja transporditi siis Moskva haiglasse. Bõkov tuli teadvusele 21. aprillil. Hiljem nimetas ta juhtunut mürgitamiseks. Põhjuseid ta ei tea.