Vestlus Vovani ja Lexuse ning Pavilionise vahel leidis aset umbes samal ajal sel kevadel, kui väidetavalt Venemaa režiimiga sidemeid omavad trollid helistasid teiste hulgas Balti riikide, Ukraina ja Suurbritannia poliitikutele. Analüütikute sõnul kasutati niinimetud süvavõltsingu tehnoloogiat, vahendab LRT.

Eile avaldatud videos räägib Pavilionis rahvusvahelise kogukonna jõupingutustest demokraatia arendamisel Venemaal, Valgevenes ja mujal, koostööst opositsiooniga ja kodanikuühiskonnaga ning jõupingutustest USA ja Euroopa Liidu toetuse saamiseks.

Vestluse käigus ütleb Pavilionis, et „Washington ei ole veel uuesti iseendaks muutunud, muutub alles nüüd Washingtoniks” pärast eelmisel aastal toimunud presidendivalimisi. Samuti väljendab Pavilionis kindlust USA presidendi Joe Bideni meeskonna võimes karmistada USA poliitikat Venemaa suhtes.

Trollid küsivad videos Pavilioniselt abi USA välisministeeriumi ja senaator Bob Menendeziga ühenduse saamiseks. Pavilionis aga eitas nüüd, et andis venelastele mingeid kontaktandmeid.

Videos kutsub Pavilionis ka ignoreerima Leedu presidenti Nausėdat.

„Lihtsalt ignoreerige teda. Meie oleme nüüd võimul. Ingrida [peaminister Ingrida Šimonytė], minu peaminister, mõtleb nagu mina. Välisminister mõtleb nagu mina, me oleme suurim erakond, meil on parlamentaarne vabariik ja president on sümboolne. Kogu lugu,” ütles Pavilionis.

Videot kommenteerides seostas Pavilionis Vene tüngamehed Vene eriteenistustega ja ütles, et Venemaa juhid tahavad vabaduse ja demokraatiaküsimuste liidreid diskrediteerida.

„Me muutume Vene režiimile ohtlikuks, sest kujundame suures osas Lääne poliitikat,” ütles Pavilionis. „Nende eesmärk on seda tegevaid inimesi diskrediteerida.”

Leedu presidendi pressiesindaja Ridas Jasiulionis ütles, et Pavilionis moonutas presidendi staatust ja nõrgestas Leedu positsioone.