Mõlema ministri soovitajateks erakonda on Jüri Ratas, Tanel Kiik ja Jaak Aab.

Välisminister Eva-Maria Liimetsa sõnul on välis- ja julgeolekupoliitika riigi jaoks üks võtmevaldkondi, millesse panustamine aitab saavutada kõiki teisi meie rahva jaoks olulisi ning põhiseadusesse kirjutatud eesmärke. "Hindan kõrgelt võimalust esimese Keskerakonna nimetatud välisministrina töötada tõsiselt nende sihtide saavutamise ja ka kindlustamise nimel ning lüüa lisaks kaasa nende valdkondade arendamisel ja tugevdamisel erakonna sees," lausus ta.

Siseminister Kristian Jaani ütles pressiteates, et Keskerakonnaga liitumine on ministriametis vajalik ja ka selline lubadus oli antud, kui partei pakkumise ministriametiks tegi. "Tänan selle väljakutse võimaldamise eest Keskerakonda ning hindan seda, et erakond peab siseturvalisuse küsimusi väga olulisteks ning soovib seda valdkonda arendada ja tugevdada," ütles Jaani.

Ta sõnas, et Keskerakond on teinud samme parandamaks poliitilist kultuuri. "Tehtud on vajalikke otsuseid, kuid näen, et erakond peab näiteks veelgi konkreetsemalt panema paika, milline on erakonna reaktsioon süüteos süüdi mõistetud liikmete osas. Või milline on väärtuspõhine käitumine nii erakonna kui erakonnaliikme poolt süüteomenetluse ajal. Need põhimõtted tuleks fikseerida põhikirjas," selgitas Jaani.

Siseminister Kristian Jaani lisas, et vastavad mõttevahetused on ka toimunud ja see on saanud ka toetavat tagasisidet. "Ideaal on muidugi see, et midagi sellist ei peaks üldse arutlema," tõdes ta.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas avaldas heameelt, et erakonda on ministrite näol lisandunud veelgi tugevat kompetentsi nii sisejulgeoleku kui ka välispoliitika küsimustes. "Otsus liituda erakonnaga näitab, et mõlemad ministrid soovivad poliitikas kaasa lüüa," lisas ta.