Volmer rääkis ERRi portaali vahendusel "Aktuaalsele kaamerale", et Soome põhjendab ainult lennukiga töörände lubamist oma kriisist väljumise strateegia järgimisega, mille esimene samm on lennuliikluse avamine, millele järgneb muu transport nagu näiteks laevad.

Asekantsleri sõnul väidab Soome, et seni valmistatakse sadamaid ette töökoormuse kasvuks.

"Eks need olidki meie sõnumid, et need Soome põhjendused ei ole enam väga pädevad, sest me oleme juba selle probleemi algusest peale töötanud sadamate, laevafirmadega selleks, et ei oleks ühtegi probleemi. Juba mitu kuud ükski inimene ei saa laeva peale, kellel ei ole negatiivset testi ette näidata," sõnas Volmer.

Soome valitsus teeb uue otsuse järgmisel nädalal. "On hea, et see on piisavalt enne jaanipäeva ja nii palju me töögrupi liikmete jutu põhjal saame aru, et nad igal juhul valmistavad ette seda otsust, et tööränne avada ka laevadega. Kas ettevalmistus viib otsuseni ja kas valitsus selle otsuse ka lõpuks vastu võtab, seda kinnitada ei saa," ütles Volmer.

Eesti pole saanud vastust küsimusele, millise nakatumise numbri juures avatakse tööränne. Turismi puhul on see 25 nakatunut 100 000 inimese kohta viimase kahe nädala jooksul.