„Minu otsust toetavad minu lähedasid ja sugulased, kelle aadressile saabus ka tõsine informatsioon ohtude ja riskide kohta,” kirjutas Gudkov Telegramis, täpsustades, et sõidab Kiievisse, vahendab Interfax.

Gudkovi sõnul hoiatas mitu allikat teda selle eest, et kui ta Venemaalt ei lahku, jätkatakse kriminaaljuurdlust kuni vahistamiseni. Enda vastast kriminaaljuurdlust seostab Gudkov katsega mitte lasta tal eesseisvatest riigiduuma valimistest osa võtta.

Hiljem ütles Gudkov Interfaxile, et kavatseb Kiievist sõita edasi Bulgaariasse Varnasse, kus praegu viibivad tema vanemad.

„Oma edasistest plaanidest teatan ma hiljem,” ütles Gudkov.

Gudkov peeti kinni 1. juunil seoses kriminaaljuurdlusega eriti suure varalise kahju tekitamise kohta pettuse või usalduse kuritarvitamise teel. Kahtlusalusena peeti kinni ka Gudkovi tädi Irina Jermilova.

Advokaatide sõnul käib jutt võla maksmata jätmises organisatsiooni poolt, mida juhtis Jermilova, mitteeluruumide rendilepingu alusel aastatel 2015-2017 summas üle miljoni rubla (ligi 11 300 eurot). Kannatanuna esineb ruumide omanik, Moskva linnavarade amet.

Gudkov eitab oma süüd. Ta on öelnud, et kriminaaljuurdlus puudutab tema vanemate firmat, millega tal mingit seost ei ole.