"Oleme hiljuti täheldanud äärmuslikku, vägivaldset ja vaenu õhutavat arutelu, eriti sotsiaalmeedias," ütles Iisraeli sisejulgeoleku eest vastutava ameti Shin Bet juht Nadav Argaman. "Neid jutuajamisi võidakse teatud inimeste või gruppide seas tõlgendada kui soosingut vägivallale ja muule ebaseaduslikule tegevusele, mis võivad viia inimvigastusteni," lisas ta.

Ühes hiljutistest ühismeediapostitustest kirjutas Netanyahu, et ametisse on astumas "ohtlik vasakpoolne valitsus". Reuters kirjutab, et vägivallaohtu võivad põhjustada ka mõned seni marurahvuslikku Naftali Bennettit toetanud inimesed. Tema parteikaaslaste kodude juures on toimunud erinevaid paremäärmuslaste meeleavaldusi.

Nemad on rahulolematud sellepärast, et koalitsioonileppe järgi järgmiseks kaheks aastaks peaministriks saav mees on murdnud mõned olulised enne valimisi antud lubadused. Bennett oli öelnud varem, et tema juhitav Uusparempoolne partei ei lähe koalitsiooni ei tsentristliku Yesh Atid'i ega ühegi araabia vähemust esindava erakonnaga. Just seda tegi Bennett, kes peab vastavalt kokkuleppele andma peaministritooli kahe aasta pärast Yesh Atid'i juhile Yair Lapidile üle.

Ärev seisund meenutab tumedat peatükki Iisraeli ajaloos

Shin Beti juht Nadav Argaman kutsus poliitilisi ja usuliidreid näitama üles vastutustundlikkust ning vältima vaenu õhutamist. Iisraelis võrreldakse tema hoiatuses kirjeldatud õhustlikku aastaga 1995, mil toonasele peaministrile Yitzhak Rabinile sooritati atentaat. Rabin oli sõlminud Oslo lepingu, millega anti palestiinlastele suurem autonoomia.

Ka 1995. aasta atentaadi eel esines Netanyahu terava retoorikaga. Valitsusjuhi ametit maha panev ning korruptsiooni eest kohtu all olev mees on neid peamiselt vasakpoolsete esitatud etteheiteid järjepidevalt tagasi lükanud ning mõistnud Rabini tapmise hukka.