Politsei pressiametnikelt laekunud info alusel selgub järgmine: 5. juunil kella 13 paiku laekus häirekeskusele info, et Tallinnast Valka teel olnud reisirongis rikkusid seitse joobes Briti sõdurit avalikku korda, häirides oma käitumisega ka kaasreisijaid.

Teatele reageerisid Jõgeva politseinikud, kes teiste reisijate turvalise teekonna tagamiseks mehed Jõgeval rongist maha võtsid ning liitlasüksusele üle andsid.

Üks kaasreisijatest kirjutas Delfile, et tema kogemuse alusel olid Briti sõdurid olnud vaiksed, kuna nood olnud "nii umbjoobes, et [ei - toim.] suutnud rääkidagi". Lisaks olevat sõdurid olnud teel hoopis Tartusse, mitte Valka, teadis too isik öelda.

"Lisaks olid tegelikult umbjoobes ainult 2 tüüpi (kes viidi
politsei poolt ära). Teised läksid lihtsalt politseiga kaasa," selgitas rongireisiline. "Siiski kaasreisijaid nad häirisid väga. Näiteks üks umbjoobes tüüp pani oma käe mu kotti. Suvaliselt katsusid need umbjoobes tüübid teisi reisijaid."

Kaitseväe pressiteenistusest sõnati, et intsidendi detailid on väljaselgitamisel ning seda liitlasvägedega koostööd tehes. Millised tagajärjed sellisele vahejuhtumile järgnevad, ei öeldud.

"Kui intsidendid puudutavad liitlasüksuse sõdureid, siis otsustatakse edasised tegevused eelkõige liitlaste poolt," sõnas Kaitseväe pressijaoskonna ülem, kapten Taavi Karotamm.