Riigi idaosas Solhani külas põletati maha ka inimeste kodud ja kohalik turuplats. Ükski rühmitus pole rünnaku eest vastutust võtnud, ent regioonis on tavapärased islamistlike rühmituste veretööd. Eriti piirilähedastel aladel. Solhan pole kaugel Nigerist.

ÜRO peasekretär António Guterres pidas juhtunut ennekuulmatuks. "Mõistan selle jubeda rünnaku sügavalt hukka. Rahvusvaheline kogukond peab toetama meie liikmesriike võitluses vägivaldsete äärmuslastega," rõhutas ta.

Burkina Fasos kuulutati välja kolme päeva pikkune leinaperiood. "Peame seisma ühisena jõuna vastu kurjuse jõududele," säutsus president Roch Kabore Twitteris.

Reedel leidis riigis aset veel üks rünnak, kui Tadaryati külas (umbes 150 kilomeetrit Solhanist põhja poole) tapeti 14 inimest. Ainuüksi maikuu jooksul hukkus rünnakutes üle riigi 30 inimest.

Burkina Faso võimuorganid seisavad vastakuti tõsise julgeolukriisiga. Relvastatud liikumised on pead tõstnud, lisaks mõrvadele on nende ampluaas ka inimröövid.

Sarnased probleemid on kogu regioonis, näiteks ka Nigeerias. Üks ilmekas näide on eelmise aasta lõpust, kui seal tapsid islamistlikud terroristid 43 põllutöölist. Ohvritel lõigati kõrid läbi.