"Meie juhid kummardavad Hiina ees," ütles ekspresident kõnes. "Ameerikat madaldatakse ja alandatakse maailmaareenil," lisas ta. Trumpi väite kohaselt on Hiina põhjustanud USA-le viirusega seoses 16 triljonit dollarit majanduskahju.

"Meedia, demokraadid ja nii-öelda eksperdid tunnistavad lõpuks seda, mida ma ütlesin juba 13 kuud tagasi," ütles jaanuaris ametists lahkunud riigipea COVID-19 laborilekke teooria kohta. Tema hinnangul näitavad tõendid, et viirus pärines tõepoolest Hiina laborist.

"Aeg on sealmaal, et maailm peab nõudma Hiinal kommunistlikult parteilt vastutuse võtmist ning reparatsioone. Nad peavad maksma," lausus Trump, kes pakkus välja, et kõigile Hiina kaupadele võiks kehtestada sajaprotsendilise tariifi.

Tema arvates võiks tariif pidurdada Hiina sõjaväe arengut ning tuua paljus suurfirmad tagasi USA-sse. Trump kaebas ka selle üle, kuidas suur osa ameeriklaste poolt kasutatavatest asjadest on toodetud Hiinas.

Pikaaegne hotelliärimees sarjas: "Paned hotelli Made in China mööbli ning see läheb katki. Keegi istub õrnalt peale ja tool ongi puruks. Siis, nagu alati, kaevatakse mind kohtusse."