"Veidi enne keskööd laekus häirekeskusele teade, et Tallinnas Kivimurru tänaval sisenes tanklasse kolm isikut, kes ründasid teenindajat, lükkasid ta pikali ning võtsid kassast 90 eurot sularaha," ütles Delfile politsei- ja piirivalveameti valvepressiesindaja Ragne Keisk.

Tema sõnul jooksid isikud peale vahejuhtumit minema. "Ärevale teatele reageeris mitu politseipatrulli, sealhulgas ka koerjuht teenistuskoeraga, paraku ümbrusest kirjeldatud isikuid tabada ei õnnestunud," tõdes Keisk.

Juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust, mille raames on suheldud nii tanklatöötajaga kui ka teiste kogukonna liikmetega. Töö jätkub ka tankla ja teiste sellesse piirkonda jäävate turvakaamera salvestiste läbivaatamisega, tuvastamaks kurjategijaid. Sündmuskohalt kogus uurimiseks tarvilikku infot ja detaile ka kriminalist.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava märkis, et menetlustaktikalistel põhjustel ei pea politsei ega prokuratuur võimalikuks jagada avalikkusega hetkel videosalvestisi või muid detaile kuriteo täpsemate asjaolude kohta.


Circle K: töötajate ohutus ja turvalisus on meie prioriteet

Circle K juht Kai Realo selgitas pressiteates, et eilsel hilisõhtul Tallinna teenindusjaamas aset leidnud rööviga tegeleb politsei, kellele on antud üle kõik juhtumi uurimiseks vajalikud materjalid.

“Kõik meie teenindusjaamad on varustatud erinevate turvalahendustega, et tagada töötajate turvalisus ja ohutus. Teenindusjaamas on mitmeid statsionaarseid häirenuppe ning ka kõik töötajad on varustatud paanikanupuga, et vajadusel ohu korral kiiret abi saada. Lisaks on kõik jaamad varustatud turvakaameratega, mis võimaldab meil anda politseile infot kurjategijate kohta,” selgitas Realo tagamaid.

Circkle K-s on selged protsessid ja reeglid sularaha käitlemiseks, mis välistavad suurte summade kassasahtlis hoidmise.
Kai Realo

Ta lisas, et töötajate koolitamisel mängitakse alati läbi mitmeid ohustsenaariumeid, et tagada töötajate valmidus ohuolukorras turvaliseks tegutsemiseks.

“Täna öösel tööl olnud teenindusjaama töötaja tervisega on praegu olukorda arvestades kõik hästi ja intsidendi käigus tema elu ohus ei olnud. Pakume töötajale vajalikku psühholoogilist abi ja nõustamist olukorrast taastumiseks. Samuti saavad nõustamist kõik meie teised meeskonnad, kes seda vajavad. Teenindusjaama töötaja käitus ohuolukorras vastavalt läbitud väljaõppele - vajutas röövi järgselt nii paanikanuppu, mis tõi kiirelt kohale turvafirma, ja helistas Häirekeskusesse, misjärel sulges ajutiselt teenindusjaama,” tunnustas Realo töötajat.

Täna hommikul võis näha sündmuskohal toimetamas politseipatrulli

Realo nentis, et ajal, mil sularahatehingute arv on oluliselt langenud ning kaardimaksete arv suurenenud, ei hoita teenindusjaamade kassades olulises koguses sularaha. Lisaks on ettevõttes väga selged protsessid ja reeglid sularaha käitlemiseks, mis välistavad suurte summade kassasahtlis hoidmise. Ka käesoleva juhtumi puhul lahkusid kurjategijad tühise summaga.

Juhul, kui nägid sündmusi pealt, anna sellest kindlasti teada häirekeskusele lühinumbril 112 ja soovi korral ka meile aadressil vihje@delfi.ee.