“Kas tõesti te ei saa aru, miks ma kritiseerin? Ma kritiseerin ainult neid Balti riikide samme, mis on suunatud hea ja õige hävitamisele või võimatusele arendada kõike seda, mille kohta te küsisite. Just seetõttu ja ainult sellele on suunatud kriitika: konkreetsele tegevusele, mis viivad kas suhete halvenemisele või meie kaasmaalaste õiguste rikkumisele. Või sõnavabaduse piiramisele Vene ajakirjanike tegevuse kontekstis. Ja ongi kõik,” ütles Zahharova.

Zahharova kinnitas, et Venemaa tahab arenada kõigi riikidega eranditult võrdõiguslikke suhteid vastastikuse austuse ja üksteise huvide arvesse võtmise alusel.

“Mulle tundub, et see ei ole mitte ainult kirjutatud kõigisse meie doktriinidokumentidesse, vaid me ka räägime sellest pidevalt ja rõhutame, sest meil on just väga palju kokkupuutepunkte,” ütles Zahharova. “Alates riikidevahelistest globaalsetest suhetest kuni piiriäärse koostööni. See on kindlasti ühisosa meie ajaloos, meie kultuuride kokkupuude. Sest me elasime ühes riigis, need on kindlasti sugulussidemed ja perekondlikud sidemed, mis on kindlasti nende riikidevaheliste suhete elav kehand.”

Zahharova leiab, et just Balti riigid blokeerivad meelega suure osa koostöövõimalusi.

“Vaat just seda lähenemist me kritiseerime. Esitage küsimus oma riikidele, miks nad kasutavad sellist lähenemist. Vähe sellest, nad nad ju ei blokeeri ainult seda, mis on seotud kahepoolsete suhetega Venemaaga. Nad blokeerivad väga palju sellest, mis on seotud meie koostööga, täpsemalt globaalse ühinemisega, nagu EL. Nad esitavad lõpmatult tingimusi, nad toetavad lõpmatult sanktsioonide survet,” ütles Zahharova.

Siiski märkis Zahharova, et Venemaa ja Balti riikide vahel on tohutult suundi, kus saab koostööd teha.

“Ja seda enam praegu, kui on ilmunud Covid, mida tähendavad tõelised väärtused, mida tähendavad võltsväärtused,” lausus Zahharova.