Muiste ütleb, et tegelikult võiks enam-vähem sama kaalu säilitada kogu aasta vältel: paarikilosed kõikumised on lubatud, kuid kümne kilo kaupa kõikumine enam tervislik ei ole.

1x
00:00

Muiste märgib, et suvevormi hoidmiseks ei tohi liialdada jäätiste ja grillipidudega, kuid liialt enese piitsutamine ka õige ei ole.

Ekspert annab saates hea nipi, kuidas rahuldada jäätiseisu nii, et hiljem süümepiinu liialdamise pärast tundma ei peaks.

“Küsimus on valikutes,” sõnab Muiste. “Kui söön grillipeol liha ja sinna otsa koorejäätise, siis on seda liiga palju.”

Hea nipina tõi Muiste välja, et kui õhtul on ootamas pidu, kus tahaks toiduga natuke patustada, ei peaks enne ega ka pärast söömingut paastu pidama. Süüa tuleb regulaarselt, paneb ta südamele.

Ühtlasi arvab ta, et polegi vaja liigitada suve grillihooajaks, vaid grillida võiks hoopis aasta läbi – suvel võtta menüüsse midagi kergemat ja talvel, miks mitte lausa jõuludel, sobiks süüa šašlõkki.

Milliseid soovitusi Muiste oma klientidele tavaliselt jagab? Mitu korda päeva ikkagi peaks sööma? Ja kas on ka midagi, mida peaks kindlasti menüüst välja kirjutama? Sellest kõigest tuleb juttu Delfi “Erisaates”.