„Ma juba mõtlesin sellest, et ainus kord, kui ma kirjutasin, kuidas, millal ja millise lennukiga ma ühest kohast teise lähen, oli tööchat’is 40 minutit enne väljalendu (Ryanairi lendu Ateenast Vilniusesse – toim). Seal oli ka „see inimene”,” rääkis Pratasevitš ülekuulamisel, mida näitas eile Valgevene riiklik telekanal ONT, vahendab Interfax.

„Üks esimesi asju, millest ma mõtlesin, oli see, et mind reaalselt anti ära! Ma ei öelnud seda kuskil, aga nii kui ma seda ütlesin, sattusin kohe Minskisse. Kohe!” ütles Pratasevitš, kelle sõnul oli tal konflikt ainult ühe inimesega, keda ta kahtlustab selles olukorras tahtlikus tegevuses enda vastu.

„Mul oli isiksuste konflikt ainult ühe inimesega, üsna pingeline. Eriti viimastel päevadel. Alguses meil ei olnud konflikte, aga esimesel joomingul ütles ta, et tuleb probleeme. Meil olevat mõlemal tugevad iseloomud, mistõttu võib tulla probleeme,” rääkis Pratasevitš.

Pratasevitš väljendas veendumust, et „sellel inimesel olid sidemed „küberpartisanidega”, kes on ka varem tegelenud valepommiähvarduste tegemisega, sealjuures kogu riigis ja massiliselt”. Lisaks väljendas Pratasevitš imestust selle üle, et viimasel ajal on muutunud Valgevene opositsiooniliidri Svjatlana Tsihhanovskaja nõuniku Franak Vjatšorka suhtumine temasse.

„Franak Vjatšorkaga olid head suhted. Ma filmisin Tsihhanovskaja visiiti Ateenasse. Kõik oli suurepärane, töötasime kaks päeva. Ta kiitis mind. Ta lendas ära ja vähem kui nädalaga muutus suhtumine minusse vastupidiseks,” ütles Pratasevitš, kelle sõnul teatas Vjatšorka talle, et edasise koostöö võimalused tuleb ümber vaadata.

Valgevene riiklik kanal ONT väitis, et Valgevene võimudel ei olnud ega saanud olla mingit informatsiooni reisijatest Ryanairi lennuki pardal ning Pratasevitš seisis teiste reisijate hulgas Minski lennujaama tollikontrolli järjekorras, kui Vjatšorka Telegrami kanalisse ilmus teade, et Valgevene võimud on Pratasevitši kinni võtnud.