Postimees Grupi juhatuse esimehel Andrus Raudsalul endise peatoimetaja tööle ühtegi etteheidet ei olnud. Otsuse amet maha panna langetas juhatuse sõnul Raudsaar ise.

"Otsisime kedagi, kes Sihtasutust Jaan Tõnissoni Postimehe Fondi tegevusi aktiivsemalt ajaks ja jõudsimegi selleni, et Mart arvas, et see võiks talle hästi sobida," kommenteeris Raudsalu.

Mart Raudsaar ise Delfile kommentaare anda ei soovinud. "Mul ei ole pressiteatele midagi lisada, eriti veel konkureerivale väljaandele," ütles alates tänasest endine Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaar.

Juhatuse esimees Raudsalu leidis, et peatoimetaja vahetus toimetuse jaoks mingi uudis ei ole, sest uus peatoimetaja on senine peatoimetaja asetäitja Marti Aavik. Raudsaare tööle juhatusel ühtegi etteheidet ei olnud, vaid Raudsalu kinnitusel tegi Raudsaar suurepärast tööd.
Küsimusele, mida järgmine peatoimetaja hakkab teisiti tegema jäi juhatuse esimees kidakeelseks öeldes, et juhatuse ootused on koguaeg samad. "Tahame, et Postimees oleks kõige mõjukam väljaanne," ütles Raudsalu.

Raudsaarest sai Postimehe peatoimetaja 2020. aasta jaanuaris. Toona ütles ta Delfile, et Postimehes on võimalik teha vaba ja sõltumatut ajakirjandust ning suuri sisemisi probleeme ta ei näe.

"See on mulle väga suur intellektuaalne väljakutse. Loomulik on karjääriredelil liikumine ja see on üks suuremaid pakkumisi, mida ajakirjandusmaailmas üleüldse teha võib. Loomulikult mitte ainus, aga see on üks suuremaid kahtlemata. Eestis ei ole sellise taseme pakkumisi liiga palju ja neid saab tulla inimese elus kord või paar," selgitas Raudsaar.

Küsimusele, kuidas ületada pikka aega kestnud Postimehe toimetuse ja juhtkonna vastuolusid, mis on viinud paljude ajakirjanike lahkumiseni, vastas Raudsaar, et tema suuri probleeme ei näe.

"Mina ei tea, mis on seal juhtunud varem, aga mina tuginen sellele, mida ma näen oma silmaga. Mina näen, olles toimetusega kohtunud, teotahtelist ja tugevat meeskonda. Ma ei näegi, et ma peaksin seal hakkama mingeid tohutuid sisemisi probleeme ületama. Tõsi, ma pean olema hea suhtleja. Ma arvan, et info peab liikuma," rõhutas ta.

Lahkumiste laine Postimehes

Enne Raudsaart oli Postimehe peatoimetaja Peeter Helme, kes lahkus ametist tunamullu sügisel. Helme mõisteti mullu süüdi lapseealise seksuaalses ahvatlemises. Tema lahkumise järel jagasid peatoimetaja ülesandeid Postimees Grupi juhatuse liige ja vastutav väljaandja Merili Nikkolo ning peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap.

Juba sama aasta detsembris saabus aga uudis, et Nikkolo lahkub poolte kokkuleppel ametist, kuna on tekkinud erinevad nägemused arengustrateegiate osas.

Pärast Nikkolo lahkumist selgus, et Postimehe vastutava väljaandja ja peatoimetaja rollid ühendatakse jäädavalt ja uue inimese ametisse nimetamiseni täidab Nikkolo kohuseid Postimehe vastutava väljaandja ja peatoimetajana BNS-i peatoimetaja Kalev Korv.

Pärast Nikkolot puudutavat teadet esitas lahkumisavalduse ka Postimehe uuriva ajakirjanduse juht Holger Roonemaa, kelle sõnul ei ole Postimehes võimalik vaba ja sõltumatut ajakirjandust teha.

Konflikt juhtkonna ja ajakirjanike vahel päädis suurema osa uuriva toimetuse ajakirjanike ja arvamustoimetuse juhi töölt lahkumisega. Pinged olid kasvanud nii suureks, et muud võimalust ajakirjanikud ei näinud.

Uudis on täiendamisel!