Jüri gümnaasiumi direktor Liina Altroff ütles, et kool on terve päev töötanud konflikti lahendamise nimel. „See teema on meil täna olnud arutlusel sel viisil, et kuidas jõuda sellise lahenduseni, et kõik õpilased – nii need, kes said haiget, kui need, kes haiget tegid – saaksid koolimajas võimalikult valutult jätkata.”

Lisaks laste ja lastevanematele on kool kaasanud konflikti lahendamisse majavälise eksperdi, kes aitab olukorda analüüsida kõrvaltvaataja pilguga. Konfliktilahenduse eksperdi kohtumine vanematega on kutsutud kokku homseks.

„Eesmärk on koos edasi hästi hakkama saada,” sõnas Altroff. „Kui me siin koolis mingeid sekkumisi planeerime, siis oluline on see, kuidas teha seda ühiselt kõige paremal moel, nii et vaimseks jääks terveks või paraneks nii haiget saaja kui haiget tegija. Sekkumiste eesmärk pole karistamine, vaid kuidas saaks edasi nii, et kõigil oleks võimalikult hea.”

Direktor ütles, et ei saa vahendada vanemate seisukohti või hinnanguid olukorrale, samuti kakluse mõju noormehele. Füüsilisi vigastusi rünnatud õpilasel koolidirektori sõnul polnud.

Eile kirjutas Delfi, et toimetusele on laekunud võigas video, milles pekstaks üht poissi. Peamine ründaja oli noormees, kes surus ohvrile jala kaelale. Kokku viibis tol hetkel klassiruumis neli poissi, üks neist filmis juhtunut.

Jüri gümnaasiumi direktori Liina Altroffi sõnul leidis peks aset möödunud nädala neljapäeval. Direktor rääkis, et kaklus toimus vahetunnil, mil õpetaja oli söömas. Peksmine lõpetati tema sõnul siis, kui teised õpilased läksid õpetajat kutsuma.

Jaga
Kommentaarid