„Mul on rõõm teatada, et valitsus hakkab uute jõududega koos töötama sidusa ühiskonna ja majandusarengu huvides. Meie koalitsioon muutus kompaktsemaks,” teatas Kariņš, lisades, et otsuse jätkata ilma KPV.LV-ta langetasid ülejäänud partnerid, vahendab LSM.

Seega jäävad Läti valitsuskoalitsiooni Uus Konservatiivne Partei (JKP), Arengu Heaks/Poolt, Rahvuslaste Ühendus ja Uus Ühtsus.

Valitsuskoalitsioonil on sajaliikmelises seimis kokku 48 kohta. Lisaks sellele toetavad valitsust Anda Čakša, kes valiti seimi Roheliste ja Talupidajate Liidu nimekirjas, aga lahkus selle erakonna fraktsioonist ja hääletab koos Uue Ühtsusega, ning KPV.LV fraktsioonist lahku löönud neli seimi liiget.

KPV.LV-l oli valitsuses kaks ministrit – siseminister Sandis Ģirģens ja heaoluminister Ramona Petraviča. Uueks siseministriks saab ilmselt Marija Golubeva (Arengu Heaks/Poolt) ja uueks heaoluministriks Gatis Eglītis (JKP).

Välja vahetatakse ka majandusminister ning haridus- ja teadusminister. Uued ministrid on ilmselt Anita Muižniece (haridus ja teadus) ning Jānis Vitenbergs (majandus). Viimane kaotas selle sama ameti alles mai keskel, kui lahkus KPV.LV-st.