Kõlvart ütles täna linnavalitsuse pressikonverentsil, et teadaolevalt kahtlustatakse üht praegust ja üht endist ameti töötajat riigihangete seaduse rikkumises seoses ühe 2018. aastal sõlmitud lepinguga. Rohkem infot toimuva kohta linnavalitsusel tema sõnul pole.

"Teeme politseiga koostööd, loodame lähiajal selgust saada," ütles Kõlvart.

Politsei- ja piirivalveamet teatas, et täna viivad keskkriminaalpolitsei ametnikud läbi menetlustoiminguid korruptsioonikuriteo uurimise raames. Ühte praegust ja ühte endist Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti töötajat kahtlustatakse riigihangete teostamise nõuete rikkumises. Kahtlustus puudutab ühte 2018. aastal läbi viidud hanget, mille tulemusel sõlmiti leping viieks aastaks Tallinna linnateede hooldusremondiks ja korrashoiuks.

Päeva jooksul toimuvad läbiotsimised eri kohtades, kuulatakse üle kahtlustatavad ja mitmed tunnistajad. Menetlus jätkub ning praegusel hetkel ei ole võimalik selle kohta rohkem infot avaldada.

Menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Keskkonna- ja kommunaalameti juht Ain Valdmann ütles täna kell pool neli, et käis politseis tunnistusi andmas ega ole töö juurde veel jõudnudki, mistõttu ta ei osanud öelda, milline olukord seal valitseb. Tema sõnul kutsuti ta hommikul juba enne tööle jõudmist tunnistajana politseisse.

Valdmanni ülemus, abilinnapea Kalle Klandorf ütles, et umbmäärane teade läbiotsimisest tuli linnavalitsuse istungi ajal. Politsei ei andnud kahtlustuse sisu kohta kuigi palju infot, isegi seda pole teada, kes on see kahtlustuse saanud keskkonna- ja kommunaalameti töötaja. "Töötajad ka ei tea, keegi pole seda neile öelnud," lausus Klandorf.

2018. aastal sõlmis keskkonna- ja kommunaalamet 26 miljoni euro suuruse lepingu Tallinna teede korrashoiu ja hooldusremondi teostamiseks Tallinna Teede AS-iga. Tallinna Teede AS on Merko Ehituse tütarettevõte.

AS Merko Ehitus kinnitas täna saadetud teates, et keskkriminaalpolitsei ametnikud teostasid täna, 2. juunil 2021 menetlustoiminguid ASi Merko Ehitus kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi kontoris. Kontsernile antud info kohaselt on Tallinna Teede ASi kolm töötajat kaasatud uurimise tõendite kogumisse tunnistajatena. Kontsernile teadaolevalt ei ole keskkriminaalpolitsei esitanud kahtlustust ei Tallinna Teede ASile ega selle töötajatele.