Nakatumiskordaja R on langenud alla 0,8. Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma sõnul on haigestumine kõige madalam Hiiumaal ning kõige kõrgem Ida-Virus ja Valgamaal. Kõrge nakatumisega maakondades on aga ka kõige madalam vaktsineerituse hõlmatus, lisas ta.

Tänasest kadus kohustus kanda avalikus siseruumis maski, kuid Härma märkis, et seda tuleb siiski kanda arsti juurde minnes ning tasub jälgida, et hoolekandeasutustes oleks personal vaktsineeritud ja kannaks patsientidega kokku puutudes kaitsevahendeid.

Härma lisas, et avalikes kohtades, kus on palju inimesi koos ja tekib ebamugavustunne, tasub mask ette panna.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles, et ees on ootamas võrdlemisi piirangutevaba suvi, kuid pandeemia nende kolme kuuga maailmas ei lõppe, seega tuleb valmis olla sügiseseks laineks, mille vastu aitab võidelda vaktsineerimine.

COVID-19 vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer lausus, et sarnaselt Ida-Virumaale plaanitakse hakata töökohtades vaktsineerima ka Tallinnas ja Harjumaal. Tööandjad saavad säärasest soovist teada anda aadressil info@haigekassa.ee.

Kas ja millal võiks kaduda ürituste kellaajalised piirangud? Kiik vastas, et valitsus arutab asja järgmisel teisipäeval ning annab otsustest siis ka teada.