„Donbassis on algatatud kriminaalasi nende personaaliate kohta. Ma tuletasin president Putinile meelde, et on algatatud kriminaalasi, ja ütlesin, et kui neil tekib küsimusi, palume lahkelt meie juurde tulla, palun, esitage talle küsimusi, sest nad tapsid seal, Donbassis, inimesi,” ütles Lukašenka nõupidamisel Venemaaga tehtava koostöö üle, vahendab RIA Novosti.

Lukašenka kommenteeris ka seda, et Pratasevitš ütles Ryanairi lennuki pardal enne maandumist Minskis, et seal ootab teda surmanuhtlus.

„Aga meie ajakirjanikud tõendasid, et meil ei ole sellise paragrahvi alusel ette nähtud mitte surmanuhtlus, vaid 15 aastat. Ta teadis, mida rääkis, ta mõistis, et seal, Ukraina kaguosas võidakse talle esitada pretensioonid, ja see on juba täiesti teine olukord,” lausus Lukašenka.

„Luganski rahvavabariigi” uurijad algatasid eelmisel neljapäeval Valgevene kodaniku Pratasevitši vastu kriminaalasja. Separatistide väitel astus Pratasevitš 2014. aasta suvel vabatahtlikuna „Luganski rahvavabariigis” keelatud pataljoni Azov ning võttis kuni 2015. aasta talveni 2. löögiroodu sideülema asetäitjana osa lahingutegevusest Ukraina poolel.

„Luganski rahvavabariigi” peaprokuratuuri ametlik esindaja Inna Semjonova teatas, et uuritakse Pratasevitši osalemist terroriorganisatsiooni tegevuses, massihävitusrelvade kasutamises ja genotsiidis. „Luganski rahvavabariigi” seaduste järgi ähvardab Pratasevitšit kuni 20-aastane või isegi eluaegne vanglakaristus.

Eile pöördus „Luganski rahvavabariik” Minski poole palvega anda võimalus viia Pratasevitšiga läbi uurimistoiminguid.