Suurima muutuse tegi nädalaga EKRE toetus, mis langes 1,1% võrra. Ülejäänud erakondade toetus nädalaga märkimisväärselt ei muutunud.

Esikolmikule järgnevad Eesti 200 (13,4%), Sotsiaaldemokraatlik Erakond (7,9%) ning Isamaa (5,2%).

SDE on suutnud alates aprillist oma toetust vähehaaval kasvatada. Kui märtsis oli sotside toetus madalseisus, langedes 6%-ni, siis aprilli ja mai jooksul on see kasvanud 1,9% võrra.

Koalitsioonierakondi toetab kokku 50% ja opositsioonierakondi 33,5%.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 4. - 31. maini ning kokku küsitleti 4003 valimisealist Eesti Vabariigi kodanikku.

Tulemuste presenteerimisel on Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil - telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.