Latõpov viidi kriitilises seisus haiglasse, kus viidi kunstlikku koomasse. Tema viimased sõnad enne enesetapukatset olid suunatud kohtusaalis viibinud isale: "Isa, GUBAZ (kurikuulus valgevene politseiüksus – toim) ütles mulle, et kui ma ei tunnista end süüdi, tabavad "survekong" ja kriminaalsüüdistused ka minu sugulasi ja naabreid."

Survekong (press-hata) on vangikong, mida kasutatakse piinamiseks ja muul viisil survestamiseks. "Olin survekongis 51 päeva," ütles Latõpov isale. "Nii et pane valmis," hoiatas ta.

"Stepanil oli kaasas toimik koos dokumentidega," kirjeldas üks olukorda pealtnäinu väljaandele Nasha Niva. "Ta astus pingi peale ning hakkas pastakaga enda kõri lõikama," ütles pealtnägija. Kohtusaalis olnud ametnikud ei saanud esialgu sisse trellidest kambrisse, kus Latypov viibis. Kui mees lõpuks kätte saadi, oli ta juba teadvuseta.

Telegrami-kanal Nexta, mille peatoimetajaks oli ülemöödunud nädalal Ryanairi lennukilt röövitud Roman Protasevitš, ütles, et Latõpovile tehti haiglas operatsioon. "Elutähtsate elundite kahjustusi ei leitud," vahendab Nexta. Juhtunu tõttu pälvib Valgevene režiim taas laialdast hukkamõistu.