Kallas kinnitas, et sellel korral ei kandideeri tema isa Siim Kallas presidendiks ning peaminister otsib praegu riigikogu fraktsioonides sobilikku kandidaati. Kallas tõi välja, et teiste hulgas on ta rääkinud EKRE-ga, kes käis välja enda kandidaadina Henn Põlluaasa.

Kallas avaldas lootust, et EKRE fraktsioonis ollakse teistegi kandidaatide suhtes avatud meelega, sest Põlluaas ei saaks tema hinnangul riigikogus piisavalt toetushääli.

Peaminister ei poetanud Delfile ühtegi teist arutluse all olevat nime, kes võiks tema arvates presidendiks kandideerida.

Küsimusele, miks Reformierakond ei tõtanud Jüri Ratase kandideerimist toetama, ütles Kallas, et nad ei saa toetada kandidaati, kes ei kandideeri.

Keskerakonna esimees ja riigikogu spiiker Jüri Ratas ütles teisipäeva hommikul Vikerraadio saates "Uudis+", et ta ei kandideeri tänavustel presidendivalimistel. "Ma arvan, et selle Jüri Ratase jutuga võiks nüüd ära lõpetada. Leiame inimese, kellel tõesti võiks olla poliitiliselt laiapõhjaline toetus, kas riigikogus või valijameeste kogus," rääkis ta.

Presidendivalimised on tänavu augustis ning seni on valitsuse ja riigikogu liikmed avaldanud lootust valida president parlamendis. Riigikogus presidendi valimiseks läheb ühel kandidaadil vaja 68 häält. Praegusel koalitsioonil on kahepeale kokku 59 häält.