„Venemaa tarnib Valgevenele tänapäevast relvastust. Riigi president rääkis sellest täna Valgevene-Vene koostöö küsimuste alasel nõupidamisel, kommenteerides Sotši läbirääkimiste tulemusi. Aljaksandr Lukašenka sõnul puudutas üks teemadest koostööd sõjatööstuskompleksis, sealhulgas tänapäevase relvastuse tarneid Valgevenesse. Millistel tingimustel seda tehakse, tuleb veel kindlaks määrata,” teatas väljaanne SB. Belarus Segodnja täna, vahendab Interfax.

Sealjuures juhtis Lukašenka tähelepanu sellele, et „mingeid arutelusid Venemaa relvajõudude alalise ümberpaigutamise kohta, mingite baaside loomise kohta – sellest ei olnud isegi juttu”.

„Ja seda ei ole meile vaja. Sest meie liitriigi sõjalise julgeoleku kontseptsiooni järgi ei ole selleks praegu mingit vajadust. Kui tuleb mingi pinevus, kui me näeme NATO aktiviseerumist kuni sõjalise konfliktini välja, paigutatakse ööpäeva jooksul Vene allüksused ja väed Valgevenesse (baasid on meil, lennuväljad ja muu selline kindlaks määratud),” ütles Lukašenka.

Lukašenka ütles, et seda tehakse ainult sõjalise olukorra teravnemise korral.

„Kuigi Läänes ei ole neil lurjustel õigust meile Venemaa, Hiina või veel kellegi baase ette heita. Mida meile ette heita on? Teie ju paigutate ja loote baase Poolas. Omal palki silmas ei näe, aga meid hakatakse sõimama igast suunast: „Ahh, Valgevene muutub maaks, kuhu paigutatakse välismaa vägesid...” Vaadake ennast,” lausus Lukašenka.