Viru maakohus mõistis mehele peatumismärguande eiramise, varakahjuga avarii põhjustamise ja juhtimisõiguseta juhtimise eest karistuseks 20 arestipäeva.

Pealekauba otsustati konfiskeerida sõiduauto Mitsubishi Colt, millega liiklusrikkumine toime pandi. Selgus, et selle sõiduki oli mees soetanud endale samal päeval, mil ta 29. mail rikkumisega ka politsei huviorbiiti sattus.

Politseipatrull sai laupäeval kella 19 ajal teate, et Kohtla-Järve poole liigub Mitsubishi Colt, milles kamp alaealisi. Kümmekond minutit hiljem jõudis patrull autoni, ent selle juht eiras peatumismärguannet ning jätkas sõitu Peeri küla suunas kiirusel esiti kuni 130 km/h ja tehes manöövreid kohati kiirusel ligikaudu 100 km/h. Sõiduki peatamiseks kaaluti ka sundpeatamist, ent ohutuse tagamiseks sellest loobuti. Mitsubishi juht jätkas sõitu ning põrkas põgenedes kaks korda kokku patrullautoga.

Pärast teistkordset kokkupõrget paiskus sõiduauto Mitsubishi üle äärekivi haljasalale. Roolis olnud mees püüdis seepeale politsei eest joostes põgeneda, kuid politseinikud pidasid ta kinni.

„Roolis istus 23-aastane mees, kes on politseile varasemast tuttav. Mees oli kaine, kuid tal puudub juhtimisõigus. Peale tema oli autos neli alaealist: kaks 16-aastast noormeest ning 15- ja 17-aastane neiu,“ sõnas Ida prefektuuri operatiivjuht Andreas Kliimant. Noortest kolm olid kained ja üks tarvitanud alkoholi. Alaealised anti üle vanematele ja alkoholijoobes noorele koostati protokoll.