Jaht 29-aastasele jahipüssiga relvastatud mehele võib kesta veel palju tunde, teatas sandarmeeria, vahendab Deutsche Welle.

Eliitüksuslased ja umbes 300 sandarmi otsivad läbi metsast piirkonda Dordogne’i kandis. Kaasatud on seitse soomussõidukit, seitse helikopterit ja koerad.

„Piirkonna läbikammimine võib kesta pikalt ja olla keeruline... See võib kesta veel palju tunde,” ütles Dordogne’i prefekt Frédéric Périssat.

Mees tulistas politseinikke pärast seda, kui oli rünnanud Sarlat’ lähedal Lardin-Saint-Lazare’is oma endise elukaaslase uut meest.

Périgueux’ prokurör Solène Belaouar ütles meediale, et mees on neljal korral koduvägivallas süüdi mõistetud.

Mehel oli eile põgenedes küljes ka elektrooniline jälgimisseade.

Kohaliku politsei komandör André Petillot ütles, et mees tunneb piirkonda ja kohaneb kergesti.

Kahtlusalune võib tahta, et politsei ta tapaks.

Prefekt Périssat ütles, et mitmel korral on põgenikuga kontakt saadud, aga ta on iga kord tule avanud. Püütakse teha kõik, et mees alla andma sundida, aga tahetakse samas vältida ka tragöödiat sandarmide hulgas.

„Eesmärk on ta elusalt kätte saada. Kui me oleksime tahtnud ta neutraliseerida, oleksime me seda juba teinud,” ütles Périssat.

Piirkonna elanikel on soovitatud täna kodus püsida.

Naaberriigis Belgias otsitakse juba kaks nädalat sõdurit, kes varastas kasarmust relvi ja kadus, ähvardades tuntud viroloogi ja teisi avaliku elu tegelasi. Belgia võimudel ei ole õnnestunud meest tabada. Mõned sõjaväelased on talle internetis toetust avaldanud.