Tuumaarsenali moderniseerimine ja suurendamine aitab nende sõnul kaitsta Hiina „riiklikku julgeolekut, suveräänsust ja arenguhuve, luues seeläbi senisest stabiilsema ja rahumeelsema maailmakorra“.

Hiina sõjaväeeksperdid usuvad, et USA katsed suurendada sõjalist võimekust Lõuna-Hiina merel ning selle ümbruses on tulutud, kuna „enamik selle piirkonna riike ei lase end sütitada ameeriklaste õhutatud sõjaleekidest“.

Viimaste seesugune reaktsioon tuleneb USA värske administratsiooni pühendumusest kaitse-eelarvet kasvatada. USA president Joe Bideni 715 miljardi dollari suurune kaitseministeeriumi aastaeelarve sisaldab nii 2,7-protsendilist palgatõusu sõjaväelastele kui ka vahendeid USA tuumavõimekuse ajakohastamiseks ja parandamiseks. Seda on Washingtoni hinnangul vaja, survestamaks muu seas Hiinat ja lõpetama selle aina agressiivsem käitumine Lõuna-Hiina merel.

Ühtlasi on USA tuleva aasta kaitse-eelarves ette nähtud viis miljardit dollarit India ja Vaikse ookeani regiooni heidutusalgatusele, mille eesmärgiks on suurendada USA valmisolekut selles piirkonnas täiendavate radarite, satelliitide ja raketisüsteemide kaudu.