Kui praegust valitsust moodustati ja ei olnud veel teada, kuidas erakonnad portfellid jagavad, peeti võimalikuks, et välisministriks saate teie. Seda ei juhtunud. Miks?

Seda peab küsima koalitsiooni ministriportfellide jaotuse kokkupanijate käest. Küsimus ei selles, kas minister või mitte. Juhin väliskomisjoni, parlamentaarses riigis on parlamendi väliskomisjonil väga oluline roll.

See on ikka rohkem selline lohutusauhind.

Kindlasti mitte. Tööd parlamendis ei käsitle ma küll lohutusauhinnana. Mind on viiel korral riigikokku valitud ja ma pean seda tähtsaks. Annan endast parima mis tahes poliitilises konstellatsioonis.

Nii et ministriks mittesaamise sündroomi all te ei kannata?

Absoluutselt mitte. Kui poliitikas ainult kohtade peale mõelda, siis kaob fookus ja tegelik poliitikas olemise eesmärk. Väliskomisjon mängib Eesti välispoliitika kujundamises väga olulist rolli.

Eeldatavasti olid Valgevene teemad jutuks ka Austrias, kus äsja koos presidendiga viibisite. Olete juba jõudnud viidata, et Austrias ei peeta Vene ja Valgevene teemasid nii teravaks kui meil. Lennuki kaaperdamine diktatuuririigi poolt peaks siiski neil ka harja punaseks ajama, või kuidas?