„Kohus otsustas: määrata Igor Ljahhovetsile karistus 12-aastase vabadusekaotuse näol, Akbar Sergalijevile kaheksa aastat, Maksim Umetbajevile kaheksa aastat, Roman Feofanovile kaheksa aastat, Deniss Konovalovile viis aastat,” teatas kohtunik Sergei Gruzdev, vahendab Interfax.

Rahuldati ka Golunovi tsiviilhagi endiste politseinike vastu talle moraalse kahju tekitamise pärast. Iga süüdimõistetu peab maksma Golunovile miljon rubla ehk kokku saab ta viis miljonit rubla (55 800 eurot).

Riiklik süüdistaja nõudis endistele politseinikele 7-16 aasta pikkusi vanglakaristusi.

Golunovi advokaat Sergei Badamšin teatas, et kohtuotsust edasi kaevata ei kavatseta.

Golunov vahistati 2019. aasta 6. juunil. Venemaa siseministeeriumi Moskva peavalitsus teatas, et tema juurest ja tema kodust leiti narkootikume. Golunov eitas oma süüd ja kinnitas, et narkootikumid olid tema juurde sokutatud ning vahistamine võis olla seotud tema kirjutatuga, mis politseinikele ei meeldinud.

Toimus suur ühiskondlik kampaania Golunovi toetuseks ja viie päeva pärast kriminaaljuurdlus tema vastu lõpetati. Juurdluse alla sattusid aga Moskva lääne administratiivringkonna siseasjade valitsuse töötajad. Informeeritud allikas ütles Interfaxile, et kuriteo motiiviks peetakse politseinike soovi karjääriredelil tõusta ja kasuahnust.