"Valgevene võimude tegevus reisilennuki kaaperdamisel eesmärgiga vahistada opositsiooni esindaja Raman Pratasevitš oli mitte ainult äärmiselt ohtlik ja lubamatu, vaid ka uus etapp repressioonikampaanias oma rahva vastu," seisab Stenbocki maja Facebooki lehel.

"Eesti on keelanud Valgevene lennufirmadel Eestist üle lennata ja lennujaamades maanduda ning me jätkame ettevalmistusi lisasanktsioonide kiireks kehtestamiseks. Eesti toetab valgevenelasi inimõiguste, demokraatia ja vabade valimiste eest seismisel. Solidaarsuse märgiks oli Stenbocki maja eile õhtul valge-puna-valge värvides."

Sarnase sammu astus ka Tartu linnavõim. Tartu Kaarsild ja Vanemuise suur maja värvusid eile punavalgeks. Mainitud olulised sümbolobjektid kannavad seda värvikombinatsiooni terve nädala.

Valge-puna-valge rahvuslippu kasutati Valgevenes peale Nõukogude Liidu kokkuvarisemist ning see on peamisi demokraatliku Valgevene sümboleid.

Delfi on varasemalt kajastanud, et pühapäeva Ryanairi reisilennuki kaaperdamise abil Minskis vahistatud Raman Pratasevitš on 1995. aasta 5. mail sündinud Valgevene ajakirjanik ja opositsiooniaktivist, kelle peamine teene on Telegrami kanali Nexta asutamine.

See on olnud üks põhilisi diktaator Aljaksandr Lukašenka vastaseid proteste kajastanud kanaleid.