Prokuratuur esitas 33-aastasele Rainile süüdistuse joobes juhtimises. "Eelmisel nädalal kinnitas kohus süüdistatava, kaitsja ja prokuratuuri vahel sõlmitud kokkuleppe, millega mees mõisteti süüdi ja karistati 10 kuu pikkuse tingimisi vangistusega aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. Kuna ta eiras politsei peatumismärguannet, siis jäi ta lisakaristusena neljaks kuuks ilma mootorsõiduki juhtimisõigusest," ütles Lääne Ringkonnaprokuratuuri prokurör Milvi Pruus. "Lisaks peab ta läbima kriminaalhooldaja poolt valitud sotsiaalprogrammi ning alluma katseaja jooksul käitumiskontrolli nõudetele. Menetluskulud ja süüdimõistmisega kaasnev sundraha lähevad maksma kokku veidi üle tuhande euro."

Prokuratuur heitis Rainile ette seda, et ta juhtis 8. märtsi öösel Paide linnas purjuspäi sõiduautot Volvo; eiras tahtlikult politsei peatumismärguannet ja jätkas vaatamata kahele politseisõidukitega tehtud kontaktse sundpeatamise katsele sõitu Rakvere suunas, kuni kaotas joobe ja suure sõidukiiruse tõttu Pärnu-Rakvere-Sõmeru mnt 94. km-l sõiduki üle kontrolli, sõitis otsa tee ääres asuvale kilomeetripostile, seejärel teelt välja kraavi. Auto rullus katusele ja deformeerus täielikult.

"Joobes juhtimine, seda enam purjuspäi kihutamine ja politsei märguannete eiramine on äärmiselt vastutustundetu käitumine, mis päädis sel korral auto hävinemisega. Ei ole vaja väga elavat fantaasiat, et mõista, kuivõrd ohtlik võib niisugune käitumine olla nii inimesele endale kui täiesti juhuslikele möödujatele," lisas prokurör.

Kõnealune Volvo sattus 8. märtsi öösel patrullpolitseinike huviorbiiti, kuna tal ei põlenud eesmised sõidutuled. Teelt välja sõitnud ja üle katuse rullunud auto juht ei kasutanud turvavööd, kuid õnnetuses viga ei saanud.