"Täna ei saa me neid numbreid välja öelda," täpsustas Kiik võimalike osalejate arvu piirangute küsimust. "Ka sel suvel tasub veeta aega kodumaal või Euroopa Liidus," ütles minister reisimise kohta. Ta juhtis tähelepanu sellele, et kogu maailma elanikkonnast on vaid kümme protsenti vaktsineeritud, mis tähendab, et reisiplaane tehes tasub olla ettevaatlik.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp tõi välja, et täna hommikuse seisuga oli nakatamiskordaja langenud 0,84 peale. Kui see näitaja jääks samale tasemele, võib tema sõnul näha juuni keskel nakatumisarve 100200 vahel.

COVID-19 vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer ütles, et ei ole põhjust võtta ette vaktsineerimisturismi, kui selleks just soovi pole. 7. ja 14. juuniga algavatel nädalatel on plaanis veel üksjagu aegu lisada.

Vaktsineerimisaega saab broneerida nii veebis aadressil digilugu.ee kui ka telefoninumbril 1247. Riigiinfo telefoni 1247 teenuse juht Karmen Oks ütles, et kui avatakse suurem kogus vaktsiiniaegasid, tuleb aegade broneerimisel varuda kannatust.