Morabito vahistati juba 2017. aastal Uruguays, aga ta põgenes kaks aastat hiljem Itaaliale väljaandmist oodates vanglast, vahendab BBC News.

Morabito on Itaalia kohtus tagaselja 30 aastaks vangi mõistetud.

Morabito vahistati eile ühes hotellis, teatas Brasiilia justiitsministeerium. Vahistati veel kaks välismaalast, kellest üks on itaallane.

Ministeerium teatas, et Morabitot peetakse Itaalia tähtsuselt teiseks tagaotsitavaks kurjategijaks, keda süüdistatakse maailma üheks suuremaks ja võimsamaks kuritegelikuks organisatsiooniks peetava ’Ndrangheta liikmeks olemises.

Itaalia uudisteagentuuri ANSA teatel oli vahistamine Itaalia võimude, USA narkootikumide vastase võitluse agentuuri DEA ja Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ühisoperatsioon.

Morabito vahistati 2017. aastal Uruguay pealinna Montevideo ühes hotellis. Ta oli enne seda elanud Montevideost idas kuurortlinna Punta del Este lähedal.

2019. aastal õnnestus Morabitol ja veel kolmel kurjategijal augu kaudu vangla katuses põgeneda. See skandaal maksis töökoha Uruguay vanglateenistuse juhile.

’Ndrangheta on Itaalia võimsaim maffiaorganisatsioon ning arvatakse, et see kontrollib tohutu koguse kokaiini Lõuna-Ameerikast ja mujalt Euroopasse liikumist.