„Selgitasin info välja. Peale venelanna Sapega Minskis ühtegi teist Venemaa kodanikku ei väljunud. Väljusid Valgevene ja Kreeka kodanikud,” kirjutas Zahharova Facebookis, vahendab Interfax.

Zahharova kommenteeris nii varem meedias levinud väiteid, et Minskis lahkus lennukist veel neli Venemaa kodanikku, kes enam edasi ei lennanud.

Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov nimetas aga Suurbritannia välisministri Dominic Raabi avaldust, et Valgevene võimude tegevus Ryanairi lennuki vastu oleks olnud vaevalt võimalik Kremli teadmata, „russofoobiast haaratuse” ilminguks.

„See on selline russofoobiast haaratus, see on kinnisidee süüdistada Venemaad kõiges. Ilmselt jõuab asi varsti selleni, et Venemaad süüdistatakse tema olemasolu faktis endas. Kahjuks leiavad sellised poliitilisest seisukohast ebaadekvaatsed süüdistused aset,” ütles Peskov. „Me jälgime kannatlikult, me ei nõustu sellega, aga mõistame, et see on see juhtum, kus ilmselt ei ole isegi mõtet püüda midagi selgitada, siin hakkavad foobia ja haaratus oma osa võtma ega anna nende avalduste autoritele võimalust olukorda kainelt hinnata.”

Raab ütles eile, et tal on raske uskuda, et operatsioon Ryanairi reisilennukiga viidi läbi Moskva teadmata.

Peskov väljendas ka lootust, et Valgevenes vahistatud Venemaa kodanik Sofia Sapega vabastatakse peagi.