„Sellel foonil rabab muidugi avalikult sõjakate avalduste kiirus rea riikide ja Euroopa struktuuride poolt. Olukorda otseselt ja selgelt teravdatakse. Toimub selle sihilik politiseerimine, kõlavad mitte millegagi kinnitatud süüdistused, kleebitakse külge silte,” teatas Glaz, vahendab Interfax.

Glazi sõnul ei ole mingit nähtavat tahet olukorda objektiivselt uurida.

„Selle asemel kõlasid viivitamatult jälle loosungid sanktsioonide kohta. Me kutsume neid, kes on sellele pahelisele praktikale andunud, ikkagi mõtlema reeglitele ja reisijate ohutusele, kõike rahulikult analüüsima, ootama ära kompetentsete ekspertide järeldused. Sest ainult sellel alusel saab teha kas või mingisuguseid tähelepanu väärivaid järeldusi,” lausus Glaz.

Eile algatati Valgevenes kriminaalmenetlus Ateenast Vilniusse lennanud ja Minskis maanduma sunnitud Ryanairi lennukile valepommiähvarduse tegemise üle. Täna moodustati Valgevene transpordiministeeriumis intsidendi uurimiseks komisjon.

„Ma olen veendunud, et antud küsimuses võime me garanteerida täieliku läbipaistvuse, vajaduse korral kaasata eksperte ja demonstreerida kõiki materjale, et välistada laim,” ütles Glaz.

Valgevene välisministeerium ei kahtle, et kompetentsete struktuuride kogu tegevus vastas täielikult kehtestatud rahvusvahelistele reeglitele, mida Valgevene on alati järginud.

Jaga
Kommentaarid