Pärast ajakirjanik Roman Protasevitši vahistamist kontrolliti ülejäänud reisijate pagasit ja lennukil lubati lahkuda. Start toimus pärast mitut viivitust meie aja järgi veidi enne kella 21. Lend Vilniusesse peaks võtma umbes kolmveerand tundi, seejärel võib hakata ootama pilootide ja reisijate üksikasjalikumaid seletusi juhtunu kohta.

Valgevene võimude teatel on seoses lennukile tehtud pommiähvardusega alustatud kriminaalmenetlust.

Õhtul kommenteeris uudist ka lennukompanii Ryanair, kelle sõnul toimus hädamaandumine pärast seda, kui Valgevene lennujuhid olid neid teavitanud pommist pardal. Midagi kahtlast aga ei leitud ning lennukil lubati lahkuda, lisas kompanii. Ajakirjanik Roman Protasevitši vahistamist avalduses ei mainita, samuti mitte seda, mitu reisijat Minskis lennuki pardalt lahkus.

Valgevene kaitseministeerium on vahepeal kinnitanud teateid, et reisilennukit saadeti Minskisse eskortima relvajõudude hävituslennuk Mig-29.

Lennuki teekond näitab, et Vilnius oli tõesti kõvasti lähemal.

Euroopa Komisjoni juht Ursula von der Leyen nimetas õhtuses avalduses lennuki jõuga ümbersuunamist vastuvõetamatuks ja rõhutas, et vabastada tuleb kõik reisijad (st ka Protasevitš). „Rahvusvaheliste transpordireeglite rikkumisel peavad olema tagajärjed,” ütles ta. Leedu soovib Valgevene käitumise arutamist EL-is ja NATO-s, õhtul on oodata president Gitanas Nausėda pikemat avaldust.

Siit saab vaadata Leedu presidendi ja välisministri ühist pressikonverentsi, mis on peamiselt leedu, aga osaliselt ka inglise keeles.

Teiste riikide seas on Valgevene teo hukka mõistnud Saksamaa, Suurbritannia ja Kreeka. Leedust esialgu veelgi karmisõnalisema avaldusega esines Poola välisminister Mateusz Morawiecki, kes nimetas toimunut kaaperdamiseks ja terrorismiks ning nõudis Aljaksandr Lukašenka vastu uusi sanktsioone.