Kohaliku aja järgi pärast kella 2 öösel alanud relvarahu tõi suure hulga palestiinlasi Gazas tänavatele tähistama. Mošeede valjuhäälditest kuulutati „okupatsiooni üle saavutatud vastupanuvõitluse võitu „Jeruusalemma mõõga” lahingus”.

Hamasi rahvusvaheliste suhete nõukogu esindaja Basem Naim ütles aga BBC-le, et on relvarahu kestmise suhtes skeptiline.

Täna toimusid Jeruusalemmas, Al-Aqsa mošee juures järjekordsed kokkupõrged. Haavata sai vähemalt 20 palestiinlast, Iisraeli politsei kasutas muuhulgas pisargaasi ja kummikuule. Iisraeli politsei väitel heitsid palestiinlased politsei suunas Molotovi kokteile.

Veel eile andis Iisrael Hamasi infrastruktuuri pihta Gazas üle saja õhulöögi. Hamas vastas rakettide laskmisega Iisraeli.

Vaenutegevus algas Gazas 10. mail pärast nädalaid kestnud pingete kasvu Iisraeli okupeeritud Ida-Jeruusalemmas, mis kulmineerus kokkupõrgetega nii juutide kui ka araablaste pühapaigas. Hamas nõudis Iisraeli taandumist ja kui viimane seda ei teinud, alustas rakettide Iisraeli laskmist, millele Iisrael vastas õhurünnakutega Gazas.

Gazas on sealse Hamasi kontrollitud tervishoiuministeeriumi andmetel hukkunud vähemalt 232 inimest, sealhulgas üle saja naise ja lapse. Iisraeli väitel on hukkunute hulgas vähemalt 150 võitlejat.

Iisraelis on hukkunud 12 inimest, sealhulgas kaks last. Iisraeli teatel on Gazast välja lastud umbes 4000 raketti.