„Piinlik: meil ei ole juba peaaegu pool aastat pookimisel piiranguid. [...] Me põeme jätkuvalt, inimesed surevad jätkuvalt. Aga nad ei taha end pookida lasta. Kui Euroopas maksab pookimine poolteist kuni kaks tuhat eurot, siis meil on ju tasuta! Polikliinikutes poogime, kaubanduskeskustes poogime, parkides poogime, praegu maksame isegi pensionäridele tuhat rubla, et nad võiksid poodides ostlemas käia, kui ainult vaktsineerida laseksid! Aga kedagi ei ole,” väljendas Sobjanin oma meelehärmi, vahendab Novaja Gazeta.

Sobjanin tuletas meelde, et Moskva oli esimene suurlinn maailmas, mis massilise vaktsineerimise välja kuulutas.

„Ja siis? Vaktsineeritute protsent Moskvas on väiksem kui ükskõik millises Euroopa linnas, mõnikord kordades,” ütles Sobjanin.

Portaal Meduza teatas eile Moskva linnavalitsuse allikatele viidates, et Moskvas on vaktsineerimisprotsess praktiliselt peatunud. Meduza andmetel kulub 60% moskvalaste vaktsineerimiseks praeguse tempoga aastaid.

Massiline vaktsineerimine algas kogu Venemaal jaanuaris. Venemaa oli esimene riik maailmas, mis registreeris oma koroonavaktsiini Sputnik V, mida on pandud kiitma kogu propagandamasin ja mida on püütud maksimaalselt maailmas levitada. Lisaks sellele on Venemaal registreeritud veel kaks kodumaist vaktsiini.