President Kersti Kaljulaid allkirjastas eile ootamatult otsuse kutsuda tagasi Eesti suursaadik Pariisis, Clyde Kull. Eesti Päevalehele teadaolevalt tulenes tagasikutsumine asjaolust, et suursaadiku riigisaladuse luba ei pikendatud.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja teatas, et tagasikutsutud suursaadiku suhtes on alustatud kriminaalmenetlust. „Clyde Kulli suhtes on alustatud kriminaalmenetlus ning talle on esitatud kahtlustus omastamises ametiisiku poolt ning riigisaladuse ja salastatud välisteabe käitlemise nõuete rikkumises."

Kuna menetlustoimingute jooksul võib kahtlustus muutuda, siis prokuratuur ka täna rohkem kriminaalmenetluse tausta ei avanud. Mees peeti esmaspäeval Eestis kinni ning vabastati teisipäeval pärast menetlustoimingute läbiviimist, kinnitas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kairi Küngas.

Välisministeeriumi kommunikatsioonijuht Aari Lemmik ütles, et praegu viibib Kull puhkusel.

Kull on saanud diplomaadihariduse rahvusvaheliste suhete alal Moskva riiklikust rahvusvaheliste suhete instituudist (MGIMO), mille lõpetas 1985. aastal. Seejärel töötas ta 1991. aastani Nõukogude Liidu ametiühingu keskorganisatsiooni rahvusvaheliste suhete liinis Moskvas.