Flaami ringhääling VRT teatab, et Coningsit on kolm päeva otsitud sõna otseses mõttes kogu jõuga. Limburgi provintsi idaosa Hoge Kempeni rahvuspargis sõeluvad edasi-tagasi politseiautod ja sõjaväe soomukid.

Politsei ja sõjavägi otsisid seal suurte jõududega samm-sammult ja meeter-meetrilt läbi piiratud 20-kilomeetrise piirkonna. Tingimused olid tihti rasked, sest selles piirkonnas on raske liikuda. Belgia sõdurid saavad rahvusvahelist abi Hollandist ja Saksamaalt. Aga kadunud Coningsist ei ole mingit märki.

„Me märgistasime konkreetsete elementide järgi ühe osa ja toimus läbikammimine, aga see ei viinud kõnealuse isiku leidmiseni,” teatas Belgia föderaalprokuratuur öösel. „Me otsime edasi.”

Mis edasi saab, pole päris selge. Kui see eraldatud ala on läbi otsitud, saab näha, kas võetakse ette uus piirkond.

Rahvuspargist lahkusid 50 veokit sõduritega ja soomikid ning ka mitmed politseisõidukid.

Maantee Maasmecheleni ja Genk-Oosti vahel, mis oli juba üleeilsest klaperjahi tõttu suletud, avati taas pärast südaööd.

Häirekellad hakkasid lööma teisipäeval, sest Conings ei olnud eelmisel õhtul pärast tööd koju tulnud. Coningsil on paremäärmuslikud sümpaatiad ja ta on Belgias terroriohu taset määratleva Koordinatsiooni- ja Ohuanalüüsiorgani (OCAD) jälgimisnimekirjas, kus teda nimetatakse „potentsiaalselt ohtlikuks äärmuslaseks”.

Lisaks sellele võttis Conings kasarmust kaasa ka raskerelvade arsenali, mille hulgas oli neli tankivastast raketti. Need leiti samal õhtul tema autost Dilserbosi metsa äärest, mis asub rahvuspargi lähedal, kust teda on palju otsitud. Prokuratuur lähtub sellest, et Conings on endiselt raskelt relvastatud. Jutt käib püstolkuulipildujast FN P90 ja 5,7-millimetrisest püstolist ning tal on ilmselt ka kuulivest.

Teadete kohaselt kirjutas Conings ka kolm hävastijätukirja, milles on ähvardusi valitsuse, viroloogide ja sõjaväe aadressil. „Teie treenisite mind selleks, kes ma olen, ja ma kavatsen seda nüüd teie vastu kasutada."

Belgia üks koroonaviirusevastase võitluse juhte, viroloog Marc Van Ranst viidi seetõttu ettevaatusabinõuna turvamajja ja kaitseminister Ludivine Dedonder võeti erilise kaitse alla.