Tartu politseijaoskonna üleminspektor Taivo Rosi sõnul on tegemist väga tihti ringteel esineva eksimusega, mis peegeldub ka liiklusõnnetuste statistikas. "Nimelt juhtub Riia ringil tugevalt üle saja erineva liiklusõnnetuse aastas, milliste hulgas näeme kahtlemata ka videosalvestisel kirjeldatud liiklussituatsioone," räägib Rosi.

Rosi lisab, et liiklusohtlikke olukordi tekib seal ristmikul keskmiselt ühes tunnis mitu. "Probleemiks peaasjalikult see, et ringristmikule sõites ei varuta piisavalt aega, vaid nõelutakse kiirendusega teistele sõidukitele ette. Samuti on probleeme reastumisega, ei jälgita märke, et millisest reast ja kuhu on lubatud maha pöörata," selgitab Tartu politseijaoskonna üleminspektor.

"Õnneks oli käesolevas olukorras videoregistraatorit kasutanud sõiduki kiirus väike ja juht suutis adekvaatselt tekkinud ohuolukorrale reageerida ja hoidis sellega ära taaskordse liiklusõnnetuse," lausub Rosi ja lisab, et ringristmikud on liiklejatele üks suuremaid peavalusid, mistõttu tuleb olla seal eriti tähelepanelik.