COVID-19 vaktsineerimise töörühma kommunikatsiooninõunik Gea Otsa rääkis, et kuna nõudlus vaktsineerimisele on suur, siis jäädakse rütmi juurde, kus uusi vabu aegu lisatakse nädalavahetuseti. Sellega tahetakse vähendada koormust digiregistratuuri teistele teenustele.

Küsimusele, miks ei võiks patsiendiportaali kõrvale luua teist süsteemi, milles saaks üksnes vaktsineerimiseks aega broneerida vastas Ots, et järjekorralahenduse ümber tõstmine või uue ja eraldi registreerimise lahenduse loomine ei ole kiire ega odav lahendus. "See toob kaasa muudatusi ka teistes üleriigilise digiregistratuuriga seotud süsteemides. Isegi kui see arendus ette võtta, saaks see valmis siis, kui huvi broneeringute tegemise vastu on juba selline, et üleriigilisse digiregistratuuri sisenemine on taas tavapärasel tasemel," ütles Otsa.

Sellel laupäeval lisatakse suurusjärgus 25 000 vaktsineerimisaega. Otsa teatel on kõige suurem nõudlus Tartus ja Tallinnas, kuid näiteks Ida-Virumaal on täna hommikuse seisuga veel doose ülegi. Sestap lähtutakse doose jaotades senisest nõudlusest.

Nõunik ei soovita enne laupäeva koroonavastasele vaktsineerimisele aega püüda.