"Ettepanek lähtub volikogu varasemast otsusest kutsuda kokku erakonna suurkogu füüsilisel kujul esimesel sobival võimalusel vastavalt piirangutest tingitud reeglitele," selgitas erakonna esimees Helir-Valdor Seeder parteikaaslastele saadetud kirjas.

"Viimaste nädalate jooksul on koroonaviiruse levik pidurdunud ning sellest lähtuvalt on leevendatud ka Eestis kehtivaid piiranguid. Sellele vaatamata on oluline järgida ohutusreegleid, mistõttu teeb Eestseisus ettepaneku korraldada suurkogu välitingimustes," lisas ta.

Volikogu arutab suurkogu küsimust 26. mail. Kui nad eestseisuse ettepaneku heaks kiidavad, siis toimub üritus 20. juunil Tartus sealsel lauluväljakul. "Kui kõik läheb plaanipäraselt, õnnestub meil üle tüki aja kohtuda juba enne võidupüha," ütles Seeder.

Suurkogu päevakorra kõige olulisemad teemad on tema sõnutsi seotud Isamaa juhtkonna valimisega. Samuti valitakse aukohtu ja revisjonikomisjoni liikmed ning ühtlasi toimuvad põhjalikud arutelud ja ülevaated riigikogu liikmete, endiste ministrite ja Euroopa Parlamendi tegevustest.

Eesti Ekspress kajastas hiljuti, et Isamaas käib võitlus mitte ainult võimu, vaid ka maailmavaate pärast. Parteiboss Seeder soovitab Parempoolsete tiival lõpetada Isamaa lõhkumine või lahkuda parteist.