Gazas on sealse tervishoiuministeeriumi teatel hukkunud vähemalt 215 inimest, sealhulgas ligi sada naist ja last, vahendab BBC News.

Iisraeli meditsiiniteenistuse teatel on Iisraelis hukkunud 12 inimest, sealhulgas kaks last.

Eile teatas Iisrael, et Gazas hukkunute hulgas on vähemalt 150 relvarühmituste liiget.

Iisraeli hinnangul oli kahel palestiinlaste relvarühmitusel Gazas konflikti alguses umbes 12 000 raketti või miinipildujamiini.

Eile pärastlõunaks oli Iisraeli lastud umbes 3300 raketti, millest 450-500 lendasid väga lühikese maa ja tekitasid ohvreid Gazas endas, teatas Iisraeli sõjaväe esindaja.

Möödunud ööl kõlasid Iisraelis taas õhuhäiresireenid Gazast välja lastud rakettide tõttu.

Iisraeli lennukid andsid Gaza sektoris kümneid õhulööke, paljud neist Khan Younisi linnas.

Eile osalesid paljud palestiinlased okupeeritud Läänekaldal ja Ida-Jeruusalemmas üldstreigis protestiks Gaza pommitamise vastu. Streigiga ühinesid ka araablastest enamusega piirkonnad Iisraelis nagu Haifa.

Mitmetes kohtades toimus kokkupõrkeid. Läänekaldal Ramallah’s tulistati väidetavalt Iisraeli politseinikke, kes tulega vastasid.

Kolm palestiinlast sai selles piirkonnas surma. Veel üks palestiinlane hukkus, kui püüdis rünnata sõdureid Hebronis.

Iisrael avas eile Kerem Shalomi piiripunkti, et lasta Gazasse abisaadetisi, aga sulges selle jälle, kui piirkond sattus palestiinlaste miinipildujatule alla.

Hukkus kaks Tai kodanikku, kes töötasid Iisraeli farmis 14 kilomeetri kaugusel Gaza piirist.

Gaza-Egiptuse piiril asuva Rafah’ kaudu sisenes Gazasse 15 veokit kütusega ning 18 toidu ja ravimitega.

ÜRO humanitaaragentuur Ocha teatas, et 52 000 inimest Gazas on olnud sunnitud kodudest lahkuma ja 47 000 neist on põgenenud ÜRO koolidesse.

ÜRO julgeolekunõukogus ei õnnestunud reageeringus taas kokkuleppele jõuda.

Prantsusmaa teatas, et koostas oma resolutsiooniprojekti koos Egiptuse presidendi Abdel Fattah al-Sisi ja Jordaania kuninga Abdullah II-ga.

Varasemad julgeolekunõukogu avaldused, milles on nõutud relvarahu, on blokeerinud USA.

Iisrael on aga teatanud, et jätkab esialgu oma rünnakuid, et püüda organisatsioonide Hamas ja Islamidžihaad võimekused hävitada.

Palestiinlaste suursaadik ÜRO-s Riyad Mansour nimetas julgeolekunõkogu võimetust ühist seisukohta väljendada häbiväärseks.

USA süüdistas Türgi presidenti Recep Tayyip Erdoğani antisemiitlikes väljendustes Iisraeli kohta. Erdoğan süüdistas Iisraeli palestiinlaste vastases terrorismis ja ütles, et „see on neile iseloomulik”. Veel nimetas ta iisraellasi mõrvariteks ja kasutas antisemiitlikke stereotüüpe.