Tallinna meer Mihhail Kõlvart pakkus täna välja, et kaitseväe orkestri võiks hoopis Tallinna eelarve alla tuua. "Arutasime kolleegidega ja oleme valmis tegema ettepaneku tuua kaitseväe orkester septembrist Tallinna kultuuriasutuste sekka, võimaldades muusikutel oma põhitegevusega jätkata," kirjutas meer sotsiaalmeedias. "Kui Eesti kaitse-eelarve kosub ja riik seda vajalikuks peab, siis oleme loomulikult valmis orkestri kaitseväele tagasi loovutama. Kas see on tõsine ettepanek? Loomulikult tõsine, sest oleme juba otsustanud, et riigieelarvest laste huvihariduse vähendamise katame linnaeelarvest ja lapsed kärpe tõttu kannatama ei pea," lisas Kõlvart.

Jaani oleks PPA orkestri nõus andma "ükskõik kuhu", kui selle abil õnnestub säilitada professionaalne puhkpilliorkester. "Olen Tallinna linnapeaga täna just selles vaates rääkinud, et kõneleks ühendorkestrist," viitas Jaani plaanile liita kaitseväe orkester PPA omaga.

Kust veel plaanib PPA koondada, seda Jaani öelda ei osanud. "Kui räägime majanduskuludest, siis võime rääkida, kuidas kütust kokku hoida, vähem transpordivahendeid," viitas Jaani, kust õnnestuks kärpida.

Kaitseväe ning PPA orkestrite koondamisega jääksid töötuks üle 70 elukutselise muusiku.