Diabeedihaigete elukvaliteedi parandamiseks on aastaid automaatseid ja nutikaid insuliinravisüsteeme arendanud Medtrum. Targa insuliinravi uut põlvkonda esindav Medtrum A7+ Touchcare on selle parim näide, ühendades endas automaatset veresuhkru mõõtmise seadet (CGM) ja sellega ühilduvat kanüülivaba plaasterpumpa insuliini automaatseks doseerimiseks.

Mõõda veresuhkrut automaatselt

Medtrum A7+ Touchcare CGM on automaatne veresuhkru mõõtmise süsteem, mis mahub kompaktsesse seadmesse. See seade koosneb väikesest sensorist ning USB-kaabliga laetavast transmitterist. Kasutaja kleebib seadme oma nahale, sisestab sensori naha alla, kinnitab transmitteri ja aktiveerib selle oma nutiseadmes. Veresuhkru mõõtmised toimuvad automaatselt ja kasutajale märkamatult – kõik andmed on nutiseadmes reaalajas nähtavad ning alles siis, kui veresuhkrunäit vajab kasutaja tähelepanu, annab seade endast alarmiga märku. Kasutaja saab oma veresuhkru näite igal ajal telefonirakendusest vaadata ning soovi korral neid ka lähedastega jagada. Kuna CGM-sensor ja transmitter on veekindlad, ei sega need pesemist ega ujumist.

Kasuta paindlikku plaasterpumpa

Insuliinravi haldamise teeb eriti mugavaks uus kanüülivaba plaasterpump koos 2 ml insuliinireservuaariga, mis kleebitakse nahale – ka see tagab kasutajale liikumisvabaduse ega sega veeprotseduure. Ühildades plaasterpumba Medtrumi CGM-süsteemiga, toimub insuliini doseerimine jooksvalt ja märkamatult – just sellisel määral, nagu organismile parasjagu vaja.

Naudi mugavust ja täpsust

Nutika insuliinravi eelised ei piirdu ainult mugavusega – see on klassikalistest raviskeemidest ka oluliselt täpsem. Näeb ju klassikaline ravi diabeedihaigele ette teatud sagedusega veresuhkru mõõtmise, mis lähtub haiguse raskusest ja hõlmab tervet ööpäeva, mil ohuolukordade ennetamiseks insuliini süstida. Paraku on andmed, millel selline ravi põhineb, ligikaudsed, võrreldes automaatse sensoriga, mis teeb ööpäevas 720 mõõtmist. Samuti ei ole ise insuliini süstides võimalik kuigi täpselt prognoosida, kuidas see imendub, mistõttu süstitakse seda sageli rohkem, kui tegelikult vaja. Nutikas pump seevastu doseerib vajalikke insuliinikoguseid täpselt ja jooksvalt – kõik toimub praktiliselt reaalajas, nagu ka terve inimese organism seda teeb.

Käi ajaga kaasas

Kui veel kümmekond aastat tagasi võisid diabeedihaiged kõigest eelnimetatust vaid unistada, siis täna on mugavust ja paremat elukvaliteeti võimaldav tehnoloogia kõigile kättesaadav. Haigekassa toetab Medtrum A7+ püsiva glükoosi monitooringu seadmeid lisaks lastele ka I tüübi diabeediga rasedatele ja imikute emadele ning dialüüsil viibijatele.

Kuna insuliinravi meetodite sobivus on individuaalne, saavad soovijad võimaluse uut pumpa mõne nädala jooksul enne selle kasuks otsustamist proovida. Kindlasti tuleks uue meditsiiniseadme valimisel pidada nõu enda raviarsti ja diabeediõega. Vähemalt sama oluline on teada, et kui lisaks nutika tehnoloogia kasutamisele jälgida ka oma toitumis- ja liikumisharjumusi, ei erine suurte ja ka väikeste diabeedihaigete argipäev oluliselt tervete inimeste omast

Linus Medical

Medtrum A7+ TouchCare insuliinravi haldamise süsteemi esindaja Eestis

Lisainfo ja e-pood: www.veresuhkur.ee või tasuta telefonil 800 30 30

Jaga
Kommentaarid