Tänasest avati võimalus end vaktsineerimisele registreerida ka telefoninumbril 1247. Teisipäeva lõunal sellele numbrile helistades kuuleb vaktsiinisoovija aga, et tehnilise rikke tõttu on registreerumine teadmata ajaks peatunud.
Häirekeskuse kommunikatsiooniosakonna juhataja Sigrid Karu soovitas kaitsepookimisele registreerimiseks seda teha digiregistratuuris. Karu teatel on tehniline rike seotud liitega, mis on loodud digiregistratuuri kõrvale, et telefonitsi aegu broneerida. Eeldatavat parandustööde lõpuaega ei osanud Karu öelda.

Sotsiaalministeeriumi IT-maja TEHIK kommunikatsioonijuht Karilin Engelbrecht sõnas, et veebist registreerides töötab kõik kenasti. "Iga minut pääseb digilukku keskmiselt 50-70 inimest," ütles Engelbrecht. Alates eilsest õhtust, mil vaktsineerimine kõigile avati kuni täna kella 11 on endale vaktsineerimiseks aja saanud 13 610 inimest.

Engelbrecht rääkis, et täna on plaanis veel 18 000 vaktsineerimisaega lisada. Eeskätt lisatakse aegu Tallinnasse, kus eile oli aegadega eriti kitsas käes.

COVID-19 vaktsineerimise töörühma nõunik Gea Otsa kinnitas, et praegugi leidub vaktsineerimiseks vabu aegu, samas on järjekord mitme tunni pikkune. "Soovitaks rahulikult tagasi tulla järgmisel nädalal ja panna siis aeg ilma järjekorras ootamata," ütles Otsa.

Delfile teadaolev ootas üks vaktsineerimisaega soovinu järjekorra lõpuni ning saigi lõpuks aja Pärnu haiglasse. Kohe pärast seda helistati talle haiglast ning öeldi, et tegemist oli olukorraga, kus varem sama aja broneerinud inimene oli selle kogemata tühistanud. See inimene olevat kõnealuse doosi juba kätte saanud. Haiglast vabandati ja avaldati lootust, et isik leiab uue aja. Seejärel tuli süsti soovijal minna tagasi järjekorra algusesse. Nii ootab juba kümnete tuhandete taga oodanud vaktsiinisoovija uuesti järjekorras, kus enne teda ootab enda võimalust veel 33 tuhat inimest.
Marek Seer kommenteeris esmaspäeval Delfile, et ükski inimene ilma ei jää. Hetkel on jõus riiklik plaan, et juuni lõpuks on kõik soovijad vähemalt ühe doosi saanud. "Minu unistus on, et tarne aina kasvaks. Loodame, et kõik peab paika," ütles Seer Delfile.