Iisraeli kaitseväe teatel on palestiina võitlejad lasknud nädala jooksul Iisraeli üle 3000 raketi, vahendab BBC News.

Täna öösel andsid Iisraeli sõjalennukid Gaza linna mitmele piirkonnale üle 80 õhulöögi. Enne seda olid Hamasi võitlejad taas Lõuna-Iisraeli rakette lasknud.

Gaza ametnike sõnul hukkus eile Iisraeli õhurünnakutes 42 inimest, sealhulgas 16 naist ja kümme last.

Iisraelis on raketirünnakutes kokku hukkunud kümme inimest, sealhulgas kaks last.

Hukkunute koguarv Gazas on nüüd 188. Hukkunud on 55 last ja 33 naist. Viga on saanud 1230 inimest, selgub Hamasi kontrollitud tervishoiuministeeriumi andmetest.

Iisraeli õhurünnakud tabasid eile veidi pärast keskööd rahvarohket tänavat. Kokku varises vähemalt kolm hoonet ja kümned inimesed hukkusid.

Hamas lasi öösel ja pärastlõunal Iisraeli rakette.

Miljonid iisraellased läksid sireene kuuldes varjenditesse. Ka palestiinlased püüdsid varjuda, aga tiheda asustusega ja väheste ressurssidega Gaza sektoris ei ole eriti kuhugi minna.

Iisraeli armee teatas, et ründas selles piirkonnas tunnelisüsteemi, mis varises kokku ja seetõttu varisesid kokku ka selle kohal olnud majad, mis viis tsiviilisikute soovimatu hukkumiseni.

Iisraeli sõjavägi väidab, et sihikul on Hamasi juhid ja rühmitusega seotud infrastruktuur.

Iisraeli rünnak tabas ka Hamasi juhi Yahya Sinwari ja tema venna Muhammad Sinwari kodusid. Associated Pressi teatel on ebatõenäoline, et nad rünnaku ajal kodus olid.

Gaza päästetöötajad veetsid kogu päeva, püüdes inimesi kokkuvarisenud hoonete rusude alt päästa.

Iisraelis tabasid Hamasi raketid Ashkeloni, Ashdodi, Netivoti ning teisi kohti riigi lõuna- ja keskosas. Ohvritest teateid ei ole.

Iisraeli kaitsesüsteem Raudkuppel lõikab paljud raketid vahelt, aga osa neist pääseb ikkagi läbi ning kahjustab hooneid ja autosid. Ashkelonis sai näiteks pihta Yad Michaeli sünagoog, kus valmistuti õhtuseks jumalateenistuseks. Keegi siiski viga ei saanud.