Juba seitsmendat päeva vältava konflikti käigus on Gazas hukkunud vähemalt 153 inimest, sh 42 last. Iisraelis on hukkunud 10 inimest, sh kaks last, vahendab uudisteagentuur Reuters.

ÜRO Julgeolekunõukogu koguneb täna pärastlõunal erakorraliselt, arutamaks tõsiseimat vägivallapuhangut Iisraeli ja Palestiina vahel viimastel aastatel. ÜRO peasekretär Antonio Guterres tuletas kohtumise eel vaenupooltele meelde, et “igasugune tsiviil- ja meediastruktuuride ründamine rikub rahvusvahelist õigust ja seda tuleb iga hinna eest vältida”.

Iisrael ja islamistlik mässulisorganisatsioon Hamas, mis kontrollib Gaza sektorit, vandusid laupäeval mõlemad, et ei kavatse sõjategevust lõpetada.

Öö jooksul tulistas Hamas Iisraeli linnade suunas üle 120 raketi, millest suurem osa ei jõudnud sihtmärgini ja mõned kukkusid alla juba Gazas.

Iisraeli linnades, sh Tel Avivis kõlasid juba seitsmendat päeva sireenid, mille tõttu tuli inimestel taas pidevalt pommivarjenditesse pageda. Öö jooksul said kaoses vigastada umbes 10 inimest.

Varahommikul andsid Iisraeli relvajõud õhulöögi Hamasi poliitilise tiiva juhi Yahya Sinwari kodu pihta Gaza sektori lõunaosas Khan Younises. Teadaolevalt ei viibinud Sinwari rünnaku ajal kodus.

Veel üheks sihtmärgiks oli Sinwari venna, Hamasi logistika ja elavjõu osakonna juhi Muhammad Sinwari kodu. “Mõlemad hooned moodustasid osa Hamasi terroriorganisatsiooni sõjalisest taristust,” teatas Iisraeli armee.