AP leidis õhurünnaku järel, et tegemist oli Iisraeli “sõjaväe järjekordse sammuga, vaigistamaks [Gaza sektoris] toimuva kajastamine ajal, mil riik võitleb äärmusrühmitusega Hamas”.

Õhurünnak toimus umbes tund aega pärast seda, kui Iisraeli sõjavägi andis inimestele korralduse evakueeruda 12-korruliselt hoonest, milles olid nii eluruumid kui äripinnad.

Jala Tower varises rünnaku tagajärjel täielikult kokku ja paiskas õhku tohutu tolmupilve. On ebaselge, miks hoonet rünnati, kuid Iisraeli kinnitusel oli selle eesmärgiks kõrvaldada oht riigi julgeolekule.

Hiljem ütles Iisraeli sõjaväe pressiesindaja Reutersile, et hoones tegutses Hamasi sõjaväeluure. Tema hinnangul anti nii ajakirjanikele kui elanikele evakueerumiseks piisavalt aega. "Terrorirühmitus Hamas peitis end hoones tegutsevate meediabüroode varju ja kasutas neid inimkilbina," lisas ta.

AP tegevjuht Gary Pruitt nimetas rünnakut aga "jahmatavaks ja šokeerivaks".

"Tegemist on uskumatult häiriva arenguga. Me vältisime napilt kohutavat inimkaotust. Tosin AP ajakirjanikku ja vabakutselist olid hoones sees ja õnneks suutsime nad õigeaegselt evakueerida," märkis Pruitt.

Õhurünnak tuli mõned tunnid pärast seda, kui Iisraeli reidi käigus sai tabamuse ka Gazas asuv pagulaslaager, kus hukkus vähemalt kümme inimest, sh mitu last.

Hamas jätkas samal ajal Iisraeli linnade valimatut pommitamist.